Pokladny AWIS

technologie

Poradenství a konzultace v oblasti moderní gastronomie

Krásná servírka, žena, číšníci, team, týmAč se to na první pohled nemusí zdát, je gastronomie již několik let součástí naší firemní kultury a filozofie. Možná se sami sebe budete ptát, co dělá společnost, která nabízí vývoj a prodej softwaru v gastronomii? Odpověď je velmi jednoduchá. Vzhledem k tomu, že převážná část našich produktů je určena právě pro restaurace a hotely, stala se pro nás gastronomie velmi blízkou. Rozhodli jsme se proto, že jí dáme v naší firmě více prostoru a vytvořili jsme tak novou divizi s vybraným týmem gastronomických odborníků a poradců.

Petr Vopátek - nekorunovaný princ moderní gastronomie

Celý náš gastronomický tým, který se stará především o poradenství a podporu prodeje našich klientů, je pod velením Petra Vopátka, nekorunovaného prince moderní gastronomie u nás. Petr je v Čechách považován již několik let za špičkového odborníka na gastronomii. Petr je školitel a trenér, jež je schopen nejen zorganizovat a realizovat vzdělávací akce a semináře pro obsluhující personál a kuchaře, ale dokáže také vzhledem ke svým znalostem a schopnostem, pomoci pozvednout úroveň konkrétního gastronomického zařízení.

Zkušenosti Petra Vopátka v gastronomii

  • Absolvoval kurz sommeliera a odborných znalostí Vinařské akademie Viléma Krause ve Valticích v procesu dekantace a sabrage.
  • Absolvoval kurz Billecard & Salmon Champagne perlivých a šampaňských vín.
  • Jako barman odpovídal za kompletní péči o bary u společnosti Lautia´s a v restaurantu Magická Zahrada v Praze.
  • Manažerské a organizační zkušenosti získal v NordSee Restaurantu, francouzské restauraci Ces´t La Vie na Kampě.
  • V restauraci Nota Bene koncipoval a realizoval nastavení systému obsluhy, jež vyhrála v roce 2012 prestižní soutěž Czech Bar Awards.
  • Obsluhoval světoznámou zpěvačku Madonnu při jejím koncertním vystoupení v Praze.
  • Ve francouzské restauraci Ces´t La Vie v Praze na Kampě mu byla svěřena péče o herce Wesley Snipese.

Jak v gastronomii pracujeme

Upřednostňujeme kvalitu nad kvantitou, jsme kreativní a využíváme ty nejmodernější technologie pro dosažení maximální spokojenosti zákazníka. Svou práci bereme maximálně zodpovědně a ke každému přistupujeme individuálně dle potřeba a možností.

Co z oblasti gastronomie nabízíme

Pomáháme gastronomickým podnikům, které mají existenční problémy, případně chtějí svůj provoz modernizovat od úplného základu nebo jen částečně.

1. Analýza kritických bodů gastronomie

Nejdříve provedeme analýzu současného stavu vašeho provozu. Tento proces může obsahovat například Mystery Shopping, analýzu efektivity práce a vzdělanosti vašeho personálu, ekonomickou analýzu či analýzu marketingovou, která úzce souvisí s podporou prodeje.

2. Návrh řešení kritických bodů

Na základě analýzy kritických bodů vám vytvoříme projektovou dokumentaci, která bude konkrétně popisovat, co a jak ve vašem provozu změnit.
  • Věřte, že odhalíme takové věci, která jste ani netušili. Proklepneme i vaše zaměstnance, kteří bývají nejčastějším důvodem chtěných či nechtěných ztrát.

3. Nastavení systematické gastronomie

Jakmile se ztotožníte s naším návrhem a vezmete ho za své, pustíme se do nastavení systematické gastronomie. To znamená, že začneme s implementací jednotlivých procesů a systémů do vašeho podniku. Záleží jen na vás, do jaké míry chcete, aby váš podnik opět fungoval.
  • Pro vaši představu může dojít například k zavedení informačního, ekonomického a skladového systému, kontinuálnímu vzdělávání vašich zaměstnanců s čímž souvisí i systematické zefektivňování jejich práce, nastavení firemní kultury od chování obsluhy k zákazníkům až po dress code (pravidla ošacení), ale také například zavedení controlingových systémů, jakou jsou kamerové a pokladní systémy.

4. Podpora prodeje a marketing v gastronomii

Po zavedení systematické gastronomie vám také pomůžeme s podporou prodeje, propagací a celkovým marketingem.
  • Vymyslíme, navrhneme a uspořádáme pro váš gastronomický provoz eventové akce, prezentace produktů či služeb, ochutnávky exklusivních gastronomických produktů, soutěže, módní přehlídky, koncerty a jiné kulturní a zábavní akce, které podpoří váš prodej. 
  • Zajistíme vám také kreativní, moderní a hlavně funkční webové stránky s vysokým předpokladem pro SEO - optimalizaci pro vyhledávače.
  • Nastavíme správný směr také pro kontinuální internetový marketing a komplexní propagaci vašeho gastronomického provozu.

Reference

Naše služby využívají hotely, restaurace, ale i kavárny po celé České republice. Níže uvádíme výběr těch nejzajímavějších, můžete si ale přečíst více na našem specializovaném webu AWIS Global Systems. Názory našich klientů naleznete zde. Některé případové studie a konkrétní práce z oblasti Mystery Shoppingu naleznete na stránce Případové studie.